Samen-ZIJN met je dier

Neem jij weleens de tijd om rustig bij je dier te zitten? Of, als je geen eigen dier hebt, om rustig in de natuur te zitten in de aanwezigheid van dieren en je hierop af te stemmen? Ik weet dat we dat in ons vaak hectische leven vaak weinig doen. En dat is jammer! Want, door rustig te ZIJN samen met je dier, zonder dat er iets hoeft, kan je gaan merken dat je tot rust komt. Omdat er even niets hoeft maar ook door je rustige afstemming op je dier. Je gaat je dieper verbonden voelen met je dier en met jezelf door dit regelmatig te doen.

Hoe doe je dat nou, dat afstemmen? Als ik me afstem op mijn dieren dan heb ik de intentie om vanuit rust, zonder dat er iets hoeft, in de aanwezigheid van mijn dieren te zijn. Ik zoek dan een fijne plek om te liggen of zitten, zonder telefoon of andere afleiders. Vanuit deze plek ga ik met mijn aandacht naar mijn dieren toe. 

En, mijn aandacht omvat meerdere zintuigen! Het kan zijn dat ik op een afstandje van mijn dieren zit of lig en naar ze kijk. Maar ik kijk niet alleen, ik luister ook. Soms kan ik bijvoorbeeld het knorren of de ademhaling van mijn katten horen. Ik kan zien hoe mijn katten vredig slapen of zich fanatiek aan het wassen zijn. Ik kan de rustige ademhaling tijdens de slaap observeren. 

Maar ik zie ook de ontelbare zachte en wonderlijk gekleurde haren van de vacht. De snorharen en haren rond de kop van mijn katten zijn heel anders dan de rest van de vacht en bijna elke haar heeft meerdere kleuren. En, sommige haren zijn zelfs gegolfd en niet stijl. De prachtige plumeaustaart van mijn katten vind ik bizar mooi en de haartjes die tussen de tenen uitsteken zijn één van de verwijzingen naar een wilde oorsprong in een koud klimaat. 

Als ik dichtbij mijn katten lig dan steek ik soms mijn neus in hun vacht. Mijn katten ruiken allebei zacht, fijn en troostrijk. Hun vacht is dik en enorm zacht. Maar ik voel de energie van mijn katten ook. Hun rustige energie als ze slapen of wakker zijn maar rustig liggen. Of hun speelsheid, als ze achter elkaar aan rennen. Hun enorm onderzoekende en nieuwsgierige geest. Hoe rustiger ik ben in dit samenzijn met mijn katten, hoe stiller ik word en hoe meer ik de fluisteringen hoor die ze met me delen. Vanuit deze energie ontstaat dus heel makkelijk de intuïtieve communicatie met je dier. 

Wil jij het eens proberen? Dit rustige samen-ZIJN met je dier? Of heb je deze momenten al? Ik hoor graag van je hoe je dit samen-ZIJN ervaart.

Heb je een vraag of wil je één van mijn Animalinsight sessies boeken? Voel je welkom om hiervoor contact met me op te nemen.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Samen-ZIJN met je dier”

 1. Donna Bierling

  Lieve Claire,
  Als ik SamenZijn met mijn honden ben, dan loopt mijn hart over van liefde. En ik voel de liefde terug 🐾💞
  Lieve groeten,
  Donna

  1. Lieve Donna,
   Bedankt voor je bericht en wat mooi dat je dit met me deelt! Wat prachtig dat je dit zo ervaart.
   Liefs, Claire.
   Animalinsight

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *