Over Animalinsight

Hi! Mijn naam is Claire. Wat me altijd diep ontroert, is om te merken hoeveel mensen van hun dieren houden! Ik zie vaak om me heen hoeveel zorg en aandacht er is voor dieren. Maar ik zie ook de behoefte die mensen hebben om te weten wat er in hun dier omgaat, te weten hoe ze anders kunnen aankijken tegen de zorg voor hun dier en hoe ze van en met hun dier kunnen leren. Hier help ik je graag bij!

Dieren verdienen het zo om écht gezien te worden! Animalinsight is mijn zielenbedrijf, waarin ik me met liefde en op mijn eigen wijze inzet om dieren de aandacht te geven die ze verdienen en daarmee zowel je dier als jou te helpen.

We kunnen zoveel van dieren leren door met andere ogen naar ze te kijken! Dieren staan meestal nog veel dichter bij hun ware natuur dan mensen. Ze kunnen ons onder meer leren om ook weer dichter bij onze eigen ware natuur te komen: in verbinding met onszelf en met alles om ons heen.

Mijn verhaal

Mijn liefde voor dieren en de natuur is al op jonge leeftijd ontstaan. Ik ben als tropenmeisje geboren en opgegroeid in Suriname en voelde me thuis tussen de dieren waarmee ik opgroeide en de overweldigend mooie natuur die Suriname te bieden heeft. Dat veranderde toen ik op mijn zevende naar Nederland verhuisde. Gelukkig bleven de dieren in mijn leven doordat we huisdieren hadden en ik ging paardrijden. Ik kwam in aanraking met de antroposofie en natuurlijke geneeswijzen, dit voelde voor mij heel vertrouwd. Ook ben ik me al op jonge leeftijd gaan verdiepen in intuïtieve ontwikkeling en intuïtieve diercommunicatie. Toen ik later de keuze voor een beroepsopleiding maakte, was een opleiding voor natuurlijke geneeswijzen voor dieren dan ook een schot in de roos en de start van een grote liefde voor dit vakgebied. In de natuurgeneeskunde is een holistische (levens)visie de basis. Het is voor mij een vanzelfsprekendheid om vanuit een holistische visie te leven en dit ook uit te dragen in mijn werk. Ook nu nog ben ik omringd met dieren, met mijn gezin woon ik namelijk samen met twee fantastische katten en ik ontmoet regelmatig dieren in mijn dagelijks leven. Daarnaast prijs ik me gelukkig dat ik in mijn werk ook jouw dier(en), meestal op afstand, ontmoet.

Mijn achtergrond en opleiding hebben ertoe geleid dat ik onder meer jarenlang met veel plezier als productmanager en natuurgeneeskundig therapeut voor dieren bij De Groene Os heb gewerkt. Dit is een bedrijf dat kruiden- en voedingssupplementen maakt voor dieren vanuit een holistische visie. Ik heb me hier onder meer beziggehouden met productontwikkeling, het ontwikkelen en geven van (online) trainingen aan dierprofessionals en heb gedurende de jaren duizenden klanten geadviseerd op het gebied van natuurlijke diergezondheid.

Wat ik door al mijn werk- en levenservaring heb geleerd is dat er zich op allerlei gebieden zoveel onder de oppervlakte bevindt dat zichtbaar mag worden! Dingen die belangrijk zijn voor je dier en voor jou. Ik draag graag op mijn eigen wijze bij aan de zichtbaarheid hiervan en bied daarnaast aanvullende ondersteuning als dat nodig is. Dit gun ik je dier en jou ook!


Liefs,
Claire van ’t Hul.