Wil je weten waarom ik Animalinsight ben gestart?

Mijn passie voor dieren en de natuur komt natuurlijk ergens vandaan! In dit blog wil ik je graag laten kennismaken met mij door je een klein stukje te vertellen over wie ik ben, waar ik vandaan kom en hoe ik ertoe ben gekomen om te doen wat ik nu doe.

Kleine Claire

Als gevoelig klein meisje hield ik al van dieren. Ik ben geboren en opgegroeid in Suriname met honden en katten en toen ik op mijn zevende naar Nederland verhuisde, kwam daar de grote liefde voor paarden bij. Na smeken bij mijn ouders mocht ik op mijn negende op paardrijles! Dat was een heel feestelijk moment. Ik vond het fantastisch om me te begeven op en tussen de paarden. Er bestaat voor mij bijna geen fijnere geur dan de geur van paarden, mest en stro. De wijze en edele energie van paarden vind ik bijzonder om bij in de buurt te zijn.

De dier(on)vriendelijkheid van het paardrijden

Op mijn zestiende ben ik gestopt met paardrijden. Ik heb altijd moeite gehad met de manier waarop ik heb leren paardrijden. De standaard uitrusting van een ruiter in mijn jongere jaren zijn een cap, rijlaarzen en zweep. En met deze zweep heb ik altijd grote moeite gehad. Ik heb tijdens mijn rijlessen geleerd om een paard met een zweep een tik te geven als hij niet deed wat ik wilde. Dit heeft voor mij altijd enorm verkeerd gevoeld. En daarnaast het rondjes rijden in een rijbak, weinig tot niet de natuur in. Geen verbinding leren aangaan met het paard maar het paard jouw wens/wil opleggen. Het voelde allemaal niet goed en zorgde ervoor dat mijn oorspronkelijke passie voor het paardrijden doofde.

Eigen illustratie. Cichorei / Cichorium Intybus. Dit prachtige kruid heeft onder meer een ondersteunende werking op de spijsvertering.

Mijn thuis in Suriname

Daarnaast ben ik denk ik altijd wel een natuurmeisje geweest. Ik kan me nog goed de jungle in Suriname herinneren, de prachtige boomwortels van de majestueuze grote bomen die zich onder mijn voeten en tussen het witte zand bevonden. Ik voelde me onderdeel van deze prachtige en overweldigend mooie natuur. Dat werd wel even anders toen ik naar Nederland verhuisde, een hele andere mentaliteit, betonnen woonwijken, relatief kleine huizen waar ik in Suriname vrijheid, groen en ruimte gewend was. Waar ik in Suriname multicultureel ben opgegroeid en in Nederland in een behoorlijk blanke maatschappij terecht kwam waar ik me eigenlijk gekleurd/gemixt voel(de) en ben, ook al zie je dat misschien niet zo aan me af. Enigszins ontworteld, dus. Ik voel me geen 100% Nederlander en ook geen 100% Surinamer. Ik voel me misschien meer een wereldburger. Mijn wortels liggen in Suriname maar ook weer niet en misschien een beetje in Nederland. 

Gevoeligheid en dierenliefde

Misschien, als ik er zo op terugkijk, dat vanuit deze ervaringen in mijn vroege jeugd, mijn grote nieuwsgierigheid naar wat er nog meer is, is ontstaan. Ik ben een zeer scherpe observator, zie en voel veel van wat er om me heen gebeurt, ik hoor dingen die niet worden uitgesproken. Er heeft zich een gevoeligheid bij mij ontwikkeld voor alles wat er om me heen is, zichtbaar en niet zichtbaar. En, bovenal heb ik me altijd heel veilig en fijn gevoeld bij dieren. Geen oordeel en altijd onvoorwaardelijke liefde. Tegen het einde van mijn paardrijperiode begon ik ook steeds meer te zien hoe deze edele dieren het vaak niet naar hun zin hadden in hun leven. Hoe ze pijn hadden en leefden op een manier die niet in overeenstemming is met hun wezen. Dat kon ik toen nog niet zo bewust zien als ik dat nu kan, maar ik kon dat toen al wel voelen. 

Het verbinden van dieren, mensen en natuur

Mijn liefde voor de natuur (in de meest brede zin van het woord) zette zich door in mijn grote liefde voor edelstenen en mineralen en natuurlijke geneeswijzen. In mijn tienerjaren was ik bezig met het verklaren van mijn dromen, werd vegetariër en volgde ik mijn eerste cursus op het gebied van diercommunicatie. Daarna volgden nog meer cursussen op het gebied van diercommunicatie, intuïtieve ontwikkeling en een studie voor veterinaire natuurgeneeskunde (natuurlijke geneeswijzen voor dieren). Mijn pad was duidelijk: het verbinden van dieren met de natuur. Maar waar ik gedurende de jaren achter kwam was dat de mens hierin ontbrak. Het is essentieel om de mens te bereiken om een dier te kunnen helpen. In het grotere geheel zijn mens, dier en natuur altijd en overal met elkaar verbonden. Sterker nog; wij als mensen zíjn dieren! Soms is deze verbinding alleen niet meer zo zichtbaar en voelbaar. Ik wil bijdragen aan de zichtbaarheid hiervan door niet alleen dieren maar ook de mens van het dier te helpen. En niet alleen paarden, honden en katten maar alle diersoorten die op mijn pad komen.

Leven vanuit mijn hart

Na veel jaar en met veel plezier veel “hoofdkennis” te hebben opgedaan in mijn werk op het gebied van natuurlijke geneeswijzen voor dieren, wilde ik graag daarnaast meer vanuit mijn hart gaan leven. Daar nog veel meer verbinding mee maken voor mezelf maar ook in mijn werk. De drie-eenheid dier, natuur en mens vanuit mijn hart met elkaar gaan verbinden. De dieren aan het woord laten en ons onze gemeenschappelijke natuur weer her-inneren. Je met andere ogen naar dieren laten kijken! Het is mijn wens om de verbinding tussen dieren en mensen te verdiepen vanuit mijn natuurlijke bezieling. Alles wat ik tot nu toe in mijn leven heb meegemaakt en heb gedaan heeft me hiertoe gebracht en heeft me de bagage gegeven om dit te gaan uitdragen in mijn bedrijf. De kwartjes vallen op hun plek. Wat een diep plezier voel ik hierbij.

Mijn ontdekkingstocht binnen Animalinsight

Hoe ik de boodschappen in mijn bedrijf op de voor mij mooiste manier kan gaan uitdragen, daar ben ik druk mee bezig! Dat is een ontdekkingstocht die nooit stopt. Ontdekken hoe ik mezelf en mijn bedrijf wil “neerzetten”, doen waar ik blij van word. Ik volg hierin mijn gevoel van blijdschap. Als ik ergens blij van word, dan klopt het en ga ik het DOEN!

Vind je het leuk om meer te lezen over mijn bedrijf en over mij? Voel je welkom om hier meer te lezen.

Wil je meer informatie over mijn werkzaamheden? Dat kan! Je bent welkom om hiervoor contact met me op te nemen.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *