Hoe werkt een telepathisch consult met een dier?

Eén van de mooie dingen van het werk dat ik doe is dat de mens die bij een dier hoort inzicht kan krijgen in de belevingswereld van het dier. Ik maak vaak mee dat mensen zich zorgen maken om hun dier of specifieke vragen hebben die ze graag aan hun dier willen stellen. Graag geef ik je een inkijkje in mijn werk door, met instemming en geheel anoniem, de hulpvraag van één van mijn klanten te bespreken vanuit mijn eigen beleving.

De hulpvraag

Een klant vroeg me om telepathisch contact te leggen met haar hond. Ze maakte zich zorgen om de gezondheid van haar hond en ze wilde ook graag weten hoe haar hond het zou vinden als een pup het gezin zou komen verrijken. Hieronder volgt mijn samenvatting van deze sessie.

Hoe werkt een telepathisch consult met een dier?
Dierentolk
Eigen illustratie. De blijheid en levenslust die deze hond laat zien gun ik elk dier.

Als ik een hulpvraag van een klant krijg, dan leg ik op afstand telepathisch contact met het dier. Ik schrijf heel veel op en koppel dit na afloop telefonisch of online met webcam terug aan de klant. Geen enkele hulpvraag is te gek! Een hulpvraag kan gaan over twijfels die je hebt rondom de gezondheid van je dier maar ook over verhuizing, scheiding, trauma’s, problemen die je ondervindt in de relatie met je dier of rondom gedrag, stervensbegeleiding, een nieuw gezinslid in huis, enzovoort. Elke hulpvraag die je hebt is welkom. Uiteindelijk gaat het erom dat je meer inzicht krijgt in de gevoelens en behoeften van je dier om je dier en jou verder te helpen. Hier help ik graag bij.

Wat een lieve hond!

Bij het eerste contact met de hond van de klant voelde ik direct dat ik te maken had met een vriendelijk en zacht dier. Een type allemansvriend, goed van vertrouwen en blij om me te zien en contact te kunnen maken. Door de vragen die ik vervolgens stelde, liet deze hond me weten dat er sprake was van lichamelijk ongemak rond de schouders, hals en voorpoten. Ik merkte ook op dat de luchtwegen geïrriteerd aanvoelden. De hond gaf aan het minder benauwd te willen hebben en behoefte had aan warmte en meer ontspanning rond de schouders. Voor mezelf maakte ik na deze informatie de aantekening om de klant te vragen of de hond recentelijk is nagekeken door de dierenarts. Ook heb ik aanvullende tips voor ondersteuning met kruiden voor de luchtwegen en voor het bewegingsapparaat genoteerd om te gaan bespreken met de klant.

De gevoelsbeleving van de hond

De hond gaf ook aan dat hij moeite had om zichzelf te zijn, dat hij niet meer alles kon doen wat hij eerst nog wel kon doen. Ik voelde ook een gebrek aan energie. Hij gaf aan weer alles te willen doen wat hij vroeger ook kon. Maar ik voelde dat er ook een bepaalde acceptatie mag komen voor zijn oudere dag en dat sommige dingen daardoor minder makkelijk gaan. Voor mezelf heb ik hier de aantekening bij gemaakt om met de klant te bespreken wat voor mogelijkheden/taken/activiteiten er nog zijn of gecreëerd kunnen worden om de hond weer blijer te maken en het gevoel te geven dat hij dingen nog wél kan. De hond gaf duidelijk aan zich soepeler te willen voelen. Ook hier heb ik voor mezelf opgeschreven wat we kunnen doen om de hond te helpen.

Honden willen meestal graag een taak! Deze hond gaf aan graag bij zijn gezin te willen zijn en te willen helpen waar dat kan. Vanwege irritatie die ik rond het keelgebied heb waargenomen, heb ik de aantekening gemaakt om met de klant te bespreken welk soort halsband of tuig de hond draagt om hier eventueel aanvullende adviezen over te kunnen geven en welke hulptaken de hond eventueel zou kunnen krijgen. Toen ik aan de hond vroeg hoe hij een pup in het gezin erbij zou vinden, voelde ik hem blij worden. Ik voelde zijn speelsheid en hierdoor zou hij ook een nieuwe taak krijgen om de pup op te voeden. Een win-win situatie! 

Healing als aanvulling

Tijdens de sessie voel ik ook vaak dat een dier behoefte heeft aan helende energie oftewel healing, zeker als er sprake is van fysieke of emotionele ongemakken. Healing kan ondersteunen in veel verschillende situaties zoals bijvoorbeeld stress, angst, ziekte, pijn, ouderdom of rondom het stervensproces. Nadat ik een dier om toestemming heb gevraagd voor het ontvangen van healing, geef ik graag deze helende energie door, zo ook aan deze lieve hond die hierdoor helemaal tot ontspanning kwam. 

Hoe werkt een eerste contact met een dier?

Tijdens het eerste moment van contact maken met een dier stel ik mezelf voor en vraag ik of het dier het goed vindt dat ik contact maak. De manier waarop een dier hierop reageert vertelt me heel veel over het karakter van het dier. Zonder enige uitzondering blijkt dit altijd heel herkenbaar! Als ik afwijzing van het dier zou voelen bij dit eerste contactmoment, dan respecteer ik deze grens en ga niet verder. 

Het eerste moment van contact maken met een dier vind ik altijd zo bijzonder! Ik voel het vertrouwen dat ik krijg van een dier. Het is aan mij om op de meest zuivere en integere manier om te gaan met dit vertrouwen en om informatie die ik van een dier ontvang zo zuiver en helder als mogelijk te vertalen voor de mens van het dier. Het vraagt van mij ervaring en zelfvertrouwen om op dit zeer subtiele niveau te werken en is een ontwikkelingstraject dat nooit stopt.

Het als dierentolk vertalen van de informatie die ik ontvang van een dier geeft vaak duidelijke informatie maar kan in sommige gevallen een ware kunst zijn om helder over te brengen en voor jou om te begrijpen. Soms heeft het tijd nodig voordat je snapt wat je dier met de informatie bedoelt. Het kan daarom fijn zijn om op de informatie die ik je geef nog enige tijd te “broeden”.

In mijn werk heb ik nog nooit meegemaakt dat een dier geen contact wil. Wel bespeur ik in sommige gevallen bijvoorbeeld een meer verlegen of terughoudend karakter of een dier dat moeite heeft om zich wat langer te concentreren, bijvoorbeeld in het geval van een pup of een oud en ziek dier dat vermoeid is. Hier hou ik dan rekening mee.

Als ik contact leg met een dier is in eerste instantie het dier aan het woord en vertelt wat het wil vertellen. Dit is de essentie. Het gaat er in mijn consulten om dat een dier zich gehoord voelt en er inzicht kan ontstaan in wat voor het dier belangrijk is. Pas daarna, als er nog aanvullende zaken van belang zijn om meer over te weten, stel ik mijn vragen aan het dier. Eigenlijk kun je mijn contact met een dier een beetje zien als een soort interview. Ik stel vragen en krijg antwoord. Antwoorden ontvang ik op verschillende manieren zoals bijvoorbeeld door middel van beelden of plaatjes, gevoelens en woorden.

Welke vragen?

De vragen die ik stel aan een dier zijn de vragen die ik zelf belangrijk vind om te stellen maar ook vragen waar mijn klanten graag antwoord op willen. Hierbij vind ik het belangrijk dat de vragen van een integere aard zijn voor het dier maar ook voor de mens. Vragen houden meestal verband met gezondheid, welzijn en leefomgeving. Het ontvangen van een antwoord op je vraag is nooit een garantie! Het dier laat me vooral zien, voelen en ervaren wat voor haar/hem belangrijk is op dat moment. Dat kan anders zijn dan waar jouw behoefte of verwachting als mens van je dier ligt. 

Nabespreking met de klant

Na afloop van mijn contact met de hond heb ik online met de webcam contact gehad met de klant. De klant was blij met mijn contact met haar hond, ze heeft meer inzicht gekregen in de behoeften van haar hond en veel duidelijke tips en adviezen van me ontvangen om haar hond mee verder te kunnen helpen. Er was ook ruimte voor de klant om haar vragen te stellen. Ik kijk terug op een hele fijne sessie! De hond is gehoord, dit alleen al heeft een helende uitwerking. En, ik heb de klant kunnen helpen door helderheid, tips en adviezen te geven waar ze mee verder kan. Hoe mooi is dat?

Wil jij ook dat ik telepathisch contact leg met je dier? Dat kan! Hiervoor kan je een Animalinsight sessie bij me boeken door contact met me op te nemen.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *